Milstolpe 4 Pitch Grannbanken

dsc_0123

Inför den sista milstolpen i projektet har jag sammanställt det vi gjort under projektet och skapat en pitch som riktar sig till bostadsrättsföreningar. Den målgruppen är viktig eftersom det är de som väljer om de vill att deras boende ska kunna använda tjänsten Grannbanken. Det som främst är viktigt är att det känns tryggt att låna och låna ut saker och den tryggheten kan bostadsrättsföreningen erbjuda sina boende eftersom användare registrerar sig via sin bostadsrättsförening.

Det finns fördelar med att vi inför förra milstolpen försökte hitta tänkbara användare för tjänsten dvs ”de boende” inte bostadsrättsföreningarna. Eftersom majoriteten av de vi talade med var mycket positiva och flertalet även kan tänka sig att använda en tjänst som grannbanken så har jag använt den informationen i pitchen till bostadsrättsföreningarna. Jag tänker att det är bra att det finns ett intresse.

Här är pitchen:

Slutligen är min reflektion att vi har kommit en bit på väg med vår idé, vi har fått många intressanta inspel och idéen har förändrats under processen (effectuation).

Att utgå från vem jag är, vad jag kan och vilka jag känner -det är vad vi gjort i det här projektet. Men jag kunde ha gjort det ännu mer. Det blev lite komplext när vi hade ramen ett mer hållbart samhälle, något som ingen av oss tänkt så mycket på tidigare. Vi hade lite svårt att komma igång. Sedan försökte jag sätta in temat i min egen situation och utifrån den hitta en idé om något som jag skulle tycka att var värdefullt för mig. Som frånskild mamma och studerande har jag inte så svårt att  relatera till problematiken med att ha råd med allt som kan behövas vid enstaka tillfällen och det var där idéen startade. Vi kunde även relatera till utbildningsprogrammet Digital Design och det vi lärt oss om web och appar så här långt. Då var inte tanken på en tjänst via en app så avlägsen för oss.

 

Annonser

En reaktion på ”Milstolpe 4 Pitch Grannbanken

 1. Hej Linda!

  Du kör en live pitch med bra struktur motsvarande NABC och stöd av väl underbyggt presentationsmaterial där det behövs, varken mer eller mindre, utmärkt.

  Mycket tydligt vem du riktar dig till, bra!

  Du öppnar med frågor vilket är ett bra angreppssätt för att fånga uppmärksamhet och väcka intresse, kanske i detta fall något öppna frågor och för lite tid för åhöraren för att kunna adressera dem mentalt innan du går vidare. Så något att slipa på, men bra!

  Det ser ut som du emellanåt tittar utanför skärmen för stöd av information, citat, manus? Känns dock som bara lite övning kvar innan du har en välövad pitch. Frånsett detta bra ögonkontakt, stabilt intryck.

  Efter den första översikten går du in mer i detalj på hur tjänsten fungerar, med utmärkt stöd av din prototyp, toppen. Tydlig och saklig framställning.

  Plus för att du behandlar affärsmodell inklusive tydligt kostnader och värde kunden får för dessa kostnader, inte bara i reda pengar utan tex minskad renhållning. Mycket bra!

  Hälsar,

  /Kristoffer

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s